tea-tree-oil-træbaggrund-stor

Tea Tree Oil mot munsår

Tea Tree Oil mot munsår

I dag tar många till just Tea tree oil för att lösa sina problem med munsår.

Det kan dock vara en process att behandla munsår, det vet vi alla.

Inte bara det, de är bland de mest obekväma, frustrerande, och mest förekommande hudinfektioner vi har att göra med. Inte bara orsakar munsåren svår smärta, det brukar synas och många gånger är det som att det lyser i ansiktet. Detta kan så klart påverka hur vi känner oss rent socialt och kan dränera oss på energi.

Det är viktigt att vidta åtgärder för att behandla munsår eftersom det även kan vara smittsamt.

Även om det finns flera naturläkemedel tillgodo för detta, är det som sagt många idag som förlitar sig på tea tree oil för munsår. Så, fungerar det verkligen? Bör du testa med tea tree oil för att behandla munsår?

Köp tea tree-olja av hög kvalitet på Australian Bodycare

Fungerar verkligen tea tree oil för munsår?

Det är inte bara utövare av alternativ medicin som anser att tea tree oil visar sig vara ganska effektivt i behandling av munsår, utan även vardagligt folk som söker nya, alternativa behandlingar mot munsår.

Faktumet att tea tree oil är naturligt sammandraget, innebär även att oljan kommer att fungera som ett effektivt medel mot bakteriella infektioner. Det hjälper till att döda bakterier, sterilisera sår och förhindra spridning av nya bakterier. Det har även visat sig vara mycket effektivt mot herpesvirus som orsakar munsår.

Hur du applicerar tea tree oil för bästa resultat

Nu när du vet hurpass effektiv tea tree oil som räknas inom kategorin DYI behandling munsår, är det lika viktigt att du förstår hur du applicerar den;

  1. Ta först en bomullstuss och applicera sedan tea tree olja på tussen. Använd den när du märker av en känsla av klåda eller stickande känsla på huden. Även om denna olja inte är så stark, kan du späda ut den genom att tillsätta lite vatten för att undvika att skada din känsliga hud.
  2. Fortsätta med samma procedur flera gånger om dagen. Se till att använda olja på såret eller området kring såret innan sängdags – du måste göra detta tills skorporna som skapats, försvinner. Regelbunden användning kommer att bidra till att förhindra yutterligare ett munsårsutbrott och eventuell svullnad. Återigen, gör du detta kan du räkan med att ditt munsår är borta på bara ett par dagar.
  3. Se till att ta bort den hårda hud eller skorpa som skapats tack vare ditt munsår. Här kan du enkelt ta en fuktig handduk och gnugga försiktigt på det drabbade området för att bli av med skorpan eller den hårda hud som vi pratar om. Tänk sedan olja munsår, och applicera när du har tagit bort denna hårda hurd från munsåret.

3 Enkla steg hur du förebygger munsår

Att behandla ett munsår kan vara en smärtsam och ganska irriterande upplevelse om du har otur. Trots att tea tree oil för munsår definitivt kommer att hjälpa dig, gör du dig själv en tjänst genom att vidta åtgärder för att undvika att få munsåret i första hand. Om du dock redan har utvecklat ett, är det viktigt att se till att du inte sprider det vidare till andra. Därför bör du tänka på:

  • I regel behöver du inte oroa dig för att sprida infektionen när ditt munsår ännu inte är synligt. De smittsamma partiklarna uppstår först när en blåsa eller hårdare yta skapas.
  • Undvik att kyssa någon, och i princip all hud-mot-hudkontakt medan du fortfarande behandlar ditt munsår. Undvik även att dela sugrör, dricksglas, läppglans, läppstift, tandvård och redskap tills ditt sår har läkt färdigt.
  • Till sist, ett munsår är fortfarande smittsamt tills det har läkt helt och hållet, så se till att vidta lämpliga åtgärder för att undvika att sprida det.

Vi rekommenderar att du beställer från Australian Bodycare

tea-tree-oil-træbaggrund-stor

Redaktionen

pharmadoc.se

Läs mer här

Om författaren