herpotherm mot munsår

Herpotherm: Värmebehandling mot munsår?

Herpotherm: Värmebehandling mot munsår?

Eftersom många lider av besvär med munsår, tas det hela tiden fram nya behandlingar mot munherpes. Till exempel krämer, plåster och ljusterapi.

Men nu finns även en helt ny slags värmebehandling som ska stoppa tillväxten av herpesvirus i hudcellerna, och enligt tillverkaren kan halvera läkningstiden jämfört med traditionell behandling.

herpotherm mot munsår

Herpotherm – värme bekämpar herpesviruset

Herpotherm är en ny slags behandling utvecklad av ett tyskt läkemedelsföretag. Apparaten påminner till formen om Virulite, en annan munsårsbehandling.

Skillnaden är Herpotherm använder sig av värme för att bekämpa viruset, och Virulite avger en speciell ljusfrekvens som förkortar läkningstiden väsentligt.

Med Herpotherm utsätter du herpesblåsorna för koncentrerad värme runt 51°C–53°C.

Denna temperatur har förmågan att hämma herpesvirusets förmåga att reproduceras och spridas vidare, utan att skada friska celler. Det stoppar utbrottet och får munsåren att snabbt minska i storlek.

Så behandlar du med Herpotherm

Herpotherm är lätt att använda, och kräver endast ett batteri (medföljer vid köp) för att ge dig en komplett munsårsbehandling. Följ instruktionerna nedan för säkrast och effektivaste resultat:

 1. Ta bort locket från enheten.
 2. Pressa toppen av Herpotherm mot hudområdet drabbat av munsår. Närmare bestämt ska den guldfärgade metalldelen röra vid blåsorna.
 3. Aktivera apparaten. Den guldfärgade delen kommer värmas upp.
 4. Efter 4 sekunder hörs ett pip. Då är processen färdig och du kan ta bort enheten från huden.

På endast några få minuter om dagen kan du alltså behandla dina munsår, utan att behöva oroa dig över kladd från munsårssalvor och hur ofta du ska byta plåster.

Viktigt att behandla snabbt

Som med alla andra behandlingar mot munsår är det av högsta vikt att du startar behandlingen i god tid. Vid för sen behandling blir effekten svagare, och herpesutbrottet hinner få en större slagkraft.

Helst ska du behandla vid de första symptomen på att ett munsårsutbrott är på väg. Dessa symptom varierar från person till person, och du vet antagligen bäst hur det känns strax innan dina munsår börjar utvecklas. Men här är några generella tecken på att du ska inleda en behandling:

  • Stickningar på läpparna som förändras till en brännande och kliande känsla
  • Upphöjd läpp och allmän sjukdomskänsla
 • En känsla av värme, utslag eller obehag på läppen
 • Svullnad kring läppen

munsår-min

Fungerar det verkligen mot munsår?

Herpotherm har onekligen fått strålande recensioner från munsårsdrabbade. Här finner du en recension av Herpotherm från internethandeln Amazon:

”Helt fantastiskt! Om du bara använder den så fort du känner att det börjar pirra i huden, så utvecklas inte munsåren.

Har använt den här i flera år, och bara haft munsår en gång under den tiden. Och det var eftersom jag inte började behandla i tid. Första gången du använder det kan det göra ganska ont i några sekunder, men efter det kommer du gilla känslan eftersom du vet att det ger resultat.

Jag tar med mig min överallt för att känna mig trygg!”

Och en stor mängd andra recensioner påpekar att behandlingen verkligen ger resultat. Dock verkar det som att själva kvalitén på apparaten är låg och att den lätt går sönder efter ett tag.

”Jag vill att den här produkten ska fungera. Att den ska vara briljant! Och själva teorin bakom behandlingen är ju korrekt. När produkten fungerar som den ska, blir munsåren helt tillintetgjorda.

Men själva elektroniken förstörde det. Apparaten varnar för lågt batteri efter endast 4 användningar. Förväntade mig mer av tysk ingenjörskonst. Snälla, fixa det här. Det som drar ner recensionen är inte direkt raketforskning.”

”Jag har bara ägt den här i strax över en månad,  efter att ha ägt en innan under ett bra tag. Den här har redan slutat fungera, och självklart kan jag inte returnera den längre. Löjligt!”

Är Herpotherm säkert?

Herpotherm är godkänd för handel inom Sverige och är CE-märkt. I kliniska studier har ingen upplevt några allvarliga bieffekter.

Eftersom behandlingen går ut på användningen av värme, kan det kännas obehagligt under några sekunder när du behandlar med Herpotherm. Dock har temperaturen ingen negativ effekt mot hälsosamma celler.

En av två enklare behandlingar mot munsår

Som tidigare nämnts har Herpotherm en mängd likheter med munsårsbehandlingen Virulite.

 • De är båda smidigare än traditionella krämer, plåster och tabletter
 • De kräver mindre tid att använda under dagen (Herpotherm tar mindre tid än Virulite)
 • De leder till snabbare läkningstid (Dock är Virulite effektivare i detta hänseende, enligt resultat från kliniska tester)

Vilken du upplever bäst effekt av låter vi vara osagt. Båda behandlingarna har dock potential att i framtiden helt ta över äldre och mindre effektiva behandlingsmetoder, p.g.a. deras kraftfulla effekt och smidighet.

 

herpotherm mot munsår

Redaktionen

pharmadoc.se

4.6 10
Rating 4,60 / 10
4.6 10

Läs mer här

Om författaren