Om oss

Denna artikel kan innehålla reklamationslänkar. Läs mer här.

Om oss 

Pharmadoc.se är idag en del av företaget TheCheekyCompany, som har sitt huvudkontor i Dubai men är ett danskägt företag som arbetar med digital information och konsumentmedia.

Pharmadoc är en annonsfinansierad hemsida med tips och rådgivning om hälsoproblem. Vi skriver även om vardagliga problem relaterade till hud, hår och kosmetika. Vi är inte professionellt utbildade, men vi har en vision om att förmedla vetenskapsbaserad information om hälsa på ett språk som är lätt att förstå. 

Våra skribenter efterforskar och samlar in professionell information från experter för att sedan samla allt under ett och samma tak här på Pharmadoc.

Ett viktigt ämne för oss här på Pharmadoc är hälsoproblem , något som väldigt många personer lider av. Håravfall är för många ett känsligt ämne, och vi tror att öppna diskussioner och informationsutbyte hjälper till att belysa problemet.

Informationen här får inte ersätta kompetent professionell rådgivning eller behandling av utbildad och legitimerad läkare. Innehållet på Pharmadoc får inte, och kan inte, användas för att ställa diagnoser eller bestämma en behandling.

Reservation 

Det är viktigt att informationen på Pharmadoc inte ses som en ersättning för kompetent professionell rådgivning eller behandling av utbildad och legitimerad läkare. Diagnoser och medicinska behandlingar ska bara tas fram i samarbete med en legitimerad läkare. All information om läkemedel är av allmän karaktär. Det är därför nödvändigt att söka professionell hjälp för att kunna avgöra fördelar och risker med en behandling.

Pharmadoc kan inte hållas ansvariga, direkt eller indirekt, för någon skada, effekt, personlig förlust eller annan konsekvens som direkt eller indirekt inträffar som följd av att du använder information från Pharmadoc.

Redaktionella riktlinjer, öppenhet och annonspartners

Vi strävar efter att skapa trovärdighet, öppenhet och tillit för vårt innehåll. Detta gör vi genom en uppsättning av redaktionella riktlinjer som du hittar på den här sidan.

De redaktionella riktlinjerna beskriver noggrannheten bakom utvecklingen och urvalet av innehållet som publiceras på Pharmadoc. De dokumenterar samtidigt den grundlighet, bedömning och utvärdering som sker av vårt innehåll innan det publiceras på sidan.

Även om produkterna som nämns i artiklarna är reklamfinansierade rekommenderar vi bara produkter vars effekt är dokumenterad i antingen patientutlåtanden eller kliniska tester. Alla produkter som vi rekommenderar har funnits på marknaden i många år och varit till hjälp för tusentals personer. Detta är dock inte någon garanti för att produkterna kommer att fungera optimalt för dig. Alla människor är olika, och vi reagerar också olika på till exempel mjällschampo och medel mot håravfall.

Vi hänvisar INTE till receptbelagda läkemedel eftersom att detta är något som du alltid ska diskutera med din läkare. Om du ändå köper receptbelagd medicin via en online-konsultation är det viktigt att du tittar efter den gröna EU-loggan när du handlar läkemedlet på internet. Se loggan här nedanför.

Vi rekommenderar alltid att våra läsare söker kompetent läkarhjälp för de hälsoproblem som har fått läsaren att besöka Pharmadoc. Vi kan enbart informera om hälsorelaterade ämnen, inte ge läsaren korrekta medicinska anvisningar som passar läsarens konkreta situation och hälsotillstånd. 

Ovanstående redaktionella riktlinjer har så långt som möjligt formulerats efter den så kallade HON Code. Detta är ett speciellt kodex som intresseorganisationen Health on the Net utformat för hälsorelaterade medier på internet, där fokus ligger på pålitlighet och trovärdighet. Vi arbetar för att leva upp till detta så gott vi kan. 

Reklamavtal 

Som vi upplyser om på alla sidor på Pharmadoc innehåller våra artiklar annonser. Vi hänvisar närmare bestämt till företag som vi har kommersiella samarbeten med, vilket innebär att vi får betalt för att hänvisa kunder. Vi arbetar bara med etablerade och professionella verksamheter vars produkter eller tjänster vi kan ställa oss bakom till 100 procent. Våra annonssamarbeten påverkar inte det redaktionella innehållet.

Kontakt

Vi vill gärna ha så mycket input som möjligt från våra läsare. Du är därför välkommen att kontakta oss om du har en relevant upplevelse, framgångshistoria eller något annat. Vi vill till exempel väldigt gärna höra om dina upplevelser med olika produkter så att vi kan sprida ordet.

Tveka inte att kontakta oss med frågor eller om du har något annat på hjärtat.